Green Bubble: nooit meer slepen met planten

Phalaenopsis orchidee

Met deze tips maak je jouw Phalaenopsis orchidee onverwoestbaar
Het grootste misverstand is dat een orchidee moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan hij zelfs meerdere keren per jaar bloeien. In dit artikel vind je wat algemene tips waar de orchidee blij van wordt.

A trip down memory lane..
Oorspronkelijk komt de Orchidee uit Zuidoost Azie en Australie. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten, rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond.

Love.. and care
De Orchidee heeft niet veel dorst. Om de 7 à 10 dagen een scheutje water is voldoende. Zorg dat het water niet te koud is, kamertemperatuur water vind ‘ie het lekkerst. De Orchidee staat het liefst op een lichte plek maar niet direct in de zon.

Good to know..
De meeste bekende en populaire Orchidee in Nederland is de Orchidee Phalaenopsis. Dit kom vanwege zijn lange en frequente bloei. De orchidee is niet giftig en kan dus samen met kinderen en huisdieren.

Tips & tricks
Je kunt de orchidee na 2 à 3 jaar verpotten. Het kan natuurlijk ook al eerder als de Orchidee niet meer mooi in zijn pot past. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat eerst de slechte wortels worden verwijderd voordat je hem weer in een nieuwe pot plaatst.

De laatste nieuwtjes, leuke weetjes en unieke kortingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Page 1 / 2

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »