Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..
Orchidee

Orchidee

Het grootste misverstand is dat een orchidee moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan hij zelfs meerdere keren per jaar bloeien. In dit artikel vind je wat algemene tips waar je orchidee blij van wordt.

Lees meer

Met deze tips maak je jouw orchidee onverwoestbaar
Het grootste misverstand is dat een orchidee moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan hij zelfs meerdere keren per jaar bloeien. Hier vind je wat algemene tips waar je orchidee blij van wordt.

A trip down memory lane..
Oorspronkelijk komt de orchidee uit Zuidoost Azie en Australie. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten, rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond.

Love.. and care
De orchidee staat het liefst op een lichte plek maar niet direct in de felle zon. Hij staat liever niet in de toch en een plekje bij de kachel doet hem ook geen goed.

Geef de orchidee niet te veel water. Door de plant drie ijsklontjes per week te geven, weet je zeker dat je niet teveel water geeft.

De plant groeit het beste bij een kamertemperatuur van minimaal 15 tot maximaal 25°C. 

Wil jij je orchidee optimaal verzorgen? Geef dan één keer per maand orchideeënvoeding.

Good to know..
De meest bekende en populaire orchidee is de orchidee Phalaenopsis. Dit kom vanwege zijn lange en frequente bloei. De orchidee is niet giftig en kan dus samen met kinderen en huisdieren.

Tips & tricks
Je kunt de orchidee na 2 à 3 jaar verpotten. Het kan natuurlijk ook al eerder als de orchidee niet meer mooi in zijn pot past. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat eerst de slechte wortels worden verwijderd voordat je hem weer in een nieuwe pot plaatst.

Wil je jouw orchidee opnieuw in bloei krijgen? Wij hebben onze tips voor je verzameld!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen