Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..
Onze Spathiphyllum planten

Onze Spathiphyllum planten

De Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd, is een grote luchtzuiverende kamerplant met witte details. Met deze tips maak je jouw Lepelplant onverwoestbaar.

Lees meer

Met deze tips maak je jouw lepelplant onverwoestbaar
De Spathiphyllum - ook wel lepelplant genoemd - is een grote luchtzuiverende kamerplant met witte details. Wil je weten hoe je jouw lepelplant het beste kunt verzorgen? Hieronder vind je onze tips!

A trip down memory lane.. 
De lepelplant is als heel lang populair en met lang bedoelen wij ook écht lang. Sinds de 19e eeuw is dit al een toppertje. Na veel onderzoek is er uitgekomen dat de Spathiphyllum ontzettend goed is voor de gezondheid omdat deze een zeer luchtzuiverende werking heeft.

Love.. and care
Oorspronkelijk komt de Spathiphyllum uit het Amazonegebied, dit maakt de plant een typische warmte liefhebber. Zorg daarom altijd voor een minimale temperatuur van 14 graden en een standplaats waar de zon matig schijnt. De lepelplant is een echte waterslurper, hij wil dan ook niets liever dan met zijn wortels in de natte grond staan. Ook vindt hij het heerlijk om af en toe besproeit te worden om te voorkomen dat het blad bruin wordt.

Good to know..
Je kan de lepelplant het beste verpotten in het voorjaar en het lekkerst vind ‘ie het om in potgrond met kokosvezel te staan. De beste plaats voor deze kamerplant? De Badkamer! Minder licht en veel vocht doet hem goed.

Tips & tricks
De kenmerken van deze plant zijn de witte bloemen, wanneer deze groen gaan kleuren moet je deze zo laag mogelijk afsnijden. Ook de bladeren die bruin beginnen te worden kun je beter zo snel mogelijk verwijderen. De plant zal dan alle energie stoppen in het groeien van nieuwe bloemen en bladeren.

Geef een frisse groene tint aan je interieur en houdt de luchtvochtigheid op pijl met deze sfeervolle luchtzuiverende kameplant

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen