Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..
Onze Ficus planten

Onze Ficus planten

De Ficus is dé perfecte beginnersplant. Een oersterke plant die weinig verzorging nodig heeft. Volg onderstaande tips en maak jouw Ficus onverwoestbaar!

Lees meer

Met deze tips maak je jouw Ficus onverwoestbaar
De ficus laat je wegdromen en is het zonnestraaltje in huis. Maar liefde is wederzijds. Dus.. wil je weten hoe je jouw Ficus het beste kunt verzorgen? Lees dan snel verder voor onze verzorgingstips!

A trip down memory lane…
Ficus heeft veel familieleden en bestaat in allerlei soorten en maten. Oorspronkelijk komen ze uit een warm klimaat en staan ze dus graag op een lichte plaats met een vochtige grond.

Love… And care
- Bij de Ficus is het belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, controleer dit dan ook regelmatig.  Hoe lichter de plant staat, hoe meer water hij nodig heeft. De ficus zou het fijn vinden als je hem in de winter verwent met lauwwarm water en in de zomer een douche in de vorm van een regenbui geeft.
- Hij vindt het super om op een lichte / half-lichte plaats te staan. Pas wel op dat hij nooit met direct zonlicht in contact staat. Daar wordt hij over het algemeen niet echt vrolijk van. Zoals de indianen altijd zeggen: ''Daar waar mijn voeten staan, ben ik op mijn plek.'' En daar kan de Ficus zich helemaal in vinden. Dus wanneer je een fijne plek voor je Ficus hebt gevonden, kun je hem daar het beste laten staan. 

Good to know
In de natuur kan de Ficus wel wat wind verdragen, maar binnen heeft hij het daar wat moeilijker mee. Zorg daarom altijd voor een plekje uit de tocht!

Tips & tricks
- Groeit de ficus teveel naar één richting? Je kunt hem makkelijk even draaien! Het liefst met kleine beetjes tegelijk.
- Wil je je Ficus zo sterk en gezond mogelijk houden? Voeg dan één keer in de twee weken wat plantenvoeding aan het water toe. 
- Na een jaar heeft je Ficus alle voedingstoffen uit de potgrond opgenomen en wil hij graag jaarlijks een nieuwe portie potgrond. Maar hierbij gebruik van een grotere pot. Let op: je Ficus kan super erg groeien door het overpoten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen