Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Bananenplant

De bananenplant is één van de oudst-geteelde plantenrassen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Maleisië. Tegenwoordig groeit ‘ie overal in tropische gebieden rond de evenaar. Daarnaast is hij niet meer weg te denken in ons interieur. De bananenplant is populairder dan ooit!

Met deze tips maak je jouw bananenplant onverwoestbaar
Met de bananenplant - ook wel ‘Musa nana’ genoemd - heb je over 3 jaar je eigen bananen in huis. Maar in de tussentijd kun je genieten van een tropische touch in jouw interieur.

Love.. and care
Wees voorzichtig met de bladeren van de bananenplant, deze zijn kwetsbaar voor knakken en scheuren.

Standplaats
De bananenplant is een typische zonaanbidder, maar hij moet wel oppassen. Als hij te lang in de directe zon staat zal hij verbranden. Dus geef hem plekje met veel licht. Let er in de winter op dat de temperatuur nooit kouder is dan 12°c, hierdoor zal hij snel achteruit gaan.

Watergeven
De bananenplant lust wel wat. Zorg ervoor dat de aarde altijd licht vochtig is, zo kan hij ten alle tijden optimaal genieten.

Help! Verkleurde bladeren...
Het kan gebeuren dat de onderste bladranden van je bananenplant wat verkleuren, dit is een natuurlijk proces waar je helaas niks aan kan veranderen. Je kunt deze randen er gewoon vanaf knippen, zodat hij er weer fris en fruitig bij staat.

Hebben de bladeren een hele verkleurde gloed? Dan is dit vaak het teken van teveel licht. In dat geval raden wij je aan om de plant één meter verder van het raam vandaan te plaatsen.

Leuk feitje over bananen..
De vraag: ‘Waarom zijn bananen krom’ komt regelmatig naar voren. Het antwoord is dan ook dat de zwaartekracht de vruchten naar beneden laat groeien maar de vruchten willen liever naar boven groeien. Hier doen ze dan ook hun uiterste best voor!

De bananenplant heeft misschien wel wat verzorging nodig maar hij is het helemaal waard. En, hoe beter jij hem verzorgd hoe mooier hij wordt én blijft! Kom je er toch niet helemaal uit? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag!

Overweeg je om een bananenplant aan te schaffen? Leuk! Je shopt 'm hier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen