Green Bubble: nooit meer slepen met planten

Onze Bananenplanten

Met deze tips maak je jouw Bananenplant onverwoestbaar
Met de Musa - ook wel ‘Bananenplant’ genoemd - heb je over 3 jaar je eigen bananen in huis. Maar in de tussentijd kun je genieten van een tropische touch in jouw interieur.

A trip down memory lane..
De Bananenplant is een van de oudste geteelde rassen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Maleisië. Tegenwoordig groeit de Bananenplant overal in tropische gebieden rond de evenaar.

Love.. and care
De Bananenplant vindt het fijn om warm gehouden te worden. Bij een temperatuur kouder dan 12°C gaat de Musa het niet erg naar zijn zin hebben. Wees voorzichtig met de bladeren van de plant, deze zijn kwetsbaar voor knakken en scheuren. Plaats de plant op een lichte plek maar niet direct in de zon. Zorg dat de aarde altijd vochtig is, zo heeft hij het nóg meer naar zijn zin.

Good to know..
De vraag: ‘Waarom zijn bananen krom’ komt regelmatig naar voren. Het antwoord is dan ook dat de zwaartekracht de vruchten naar beneden laat groeien maar de vruchten willen liever naar boven groeien. Hier doen ze dan ook hun uiterste best voor!

Tips & tricks
Bananen groeien niet aan bomen maar aan planten. De ‘stam’ bestaat uit een opstapeling van bladresten. Om eetbare vruchten te krijgen moet je de bloemen wel zien te bevruchten.

De Musa heeft misschien wel wat verzorging nodig maar hij is het helemaal waard. En, hoe beter jij hem verzorgt hoe mooier hij wordt én blijft!

Met een paar simpele klikken heb je deze plant al in jouw winkelwagentje geladen. Wij regelen de rest!

De laatste nieuwtjes, leuke weetjes en unieke kortingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »