Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..
Maak je interieur compleet

Maak je interieur compleet

De Alocasia, ook wel olifantsoor genoemd is een toffe plant met een topische touch die echt een mooie toevoeging in jouw interieur is.

Lees meer

Met deze tips maak jij jouw Alocasia onverwoestbaar 
De Alocasia, ook wel olifantsoor genoemd is een toffe plant met een topische touch die echt een mooie toevoeging in jouw interieur is.

A trip down memory lane…
Deze plant komt uit de tropen van Azië en hier worden de bladeren voornamelijk gebruikt om onder te schuilen. Een toppertje dus, maar hij heeft wel wat verzorging nodig.

Love.. and care
De Olifantsoor gaat slap hangen wanneer hij te weinig water heeft zorg er daarom voor dat de grond altijd licht vochtig is zodat hij nooit dorst krijgt. In de zomer heeft hij wat meer dorst dan in de winter dus dan hoef je wat minder water te geven. Lekker zonnen vindt deze plant wel wat dus geef hem een plek twee meter van het raam op het zuiden of direct voor het raam op het westen of oosten.

Good to know..
De bladeren van de Alocasia groeien altijd naar de zon toe, het is dus handig om de plant regelmatig even een kwartslag te draaien.

Tips & tricks
De Alocasia is een snelle groeier dus verpotten is noodzakelijk. Hierdoor krijgt de plant nieuwe voedingsstoffen, luchtigere grond en meer ruimte voor de wortelgroei. Hij zal je enorm dankbaar zijn!

Al met al heeft de Alocasia dus een behoorlijke gebruiksaanwijzing maar dat maakt ‘ie helemaal goed met zijn tropische looks. Verzorg hem goed en jullie zullen beste vrienden worden!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen