Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Orchidee

Het grootste misverstand is dat een orchidee moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan hij zelfs meerdere keren per jaar bloeien. Hier vind je wat algemene tips waar je orchidee blij van wordt.

A trip down memory lane..
Oorspronkelijk komt de orchidee uit Zuidoost Azië en Australië. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten, rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond.

Standplaats
De orchidee staat het liefst op een lichte plek maar niet direct in de felle zon. Hij staat liever niet in de toch en een plekje bij de kachel doet hem ook geen goed.

De plant groeit het beste bij een kamertemperatuur van minimaal 15 tot max 25 graden.

 

Water geven
Geen groene vingers? Geen probleem! Geef de orchidee niet te veel water. Door de plant drie ijsklontjes per week te geven, weet je zeker dat je niet teveel water geeft. Moet wel lukken toch?

Wil jij graag de allerbeste verzorging geven aan jouw orchidee? Dompel de wortels dan iedere week 15 minuten onder in water en laat goed uitlekken. In de winter kun je jouw orchidee één keer per 10 dagen onderdompelen. Happiness gegarandeerd!

Voeding
Wil jij je orchidee optimaal verzorgen? Geef dan één keer per maand orchideeënvoeding.

Help! Verkleurde bladeren...
Heeft de plant last van donkere bladeren? Dit is het gevolg van te weinig licht.

De bladeren van de orchidee kunnen verbranden wanneer deze in de felle zon staan.

Laat de plant knoppen vallen? Dit kan het gevolg zijn van te veel water, te weinig licht of te veel kou.

Is de orchidee giftig?
Goed nieuws! De orchidee is niet giftig en kan dus prima samen met kinderen en huisdieren.

Leuk weetje over de orchidee..
De meest bekende en populaire orchidee is de Phalaenopsis. Dit komt door zijn enorm lange bloei, hij kan tot wel 6 maanden bloeien!

Wil je jouw orchidee opnieuw in de bloei krijgen? Dat kan! In dit artikel geven wij je tips om je orchidee een tweede leven te geven.

Overweeg je om een orchidee aan te schaffen? Leuk! Je shopt 'm hier!