Welcome to Green Bubble!
Choose your language
Nederlands
Deutsch
English
Français
To which country may we ship items?
Netherlands
Germany
Belgium
France
 • Delivery in the Netherlands, Belgium, Germany and France!
 • Houseplants Webshop
 • Delivery Fresh from the Grower

Jill - 25 / May / 2021

Hoe stek ik mijn Calathea?

Hoe stek ik mijn Calathea?
Plant care

Hoe stek ik mijn Calathea?

De Calathea is een echte eye catcher die opvalt in iedere ruimte, je kan er bijna geen genoeg van krijgen! Oorspronkelijk komt deze prachtige kamerplant uit het Amazonegebied. Je kan je voorstellen dat het klimaat hier erg verschilt ten opzichte van ons Nederlandse klimaat. Door het verschil in klimaat is de Calathea ook niet heel makkelijk om te stekken maar toch is het niet onmogelijk!

Wat heb je nodig om een Calathea te stekken?

Het stekken van een Calathea gaat vaak niet geheel zonder slag of stoot, je dient er de tijd voor te hebben en ook moet je secuur en voorzichtig zijn. Hiernaast heb je ook een scherp en schoon mes of schaar nodig. Ook heb je een pot met potgrond nodig waar de Calathea de aankomende jaren goed in kan groeien.  

Het stekje van de Calathea

Voordat je gaat stekken is het eerst van belang om te onderzoeken of jouw Calthea wel geschikt is om te stekken. De Calathea is een kamerplant die je niet kan stekken door middel van een blad of een gedeelte hiervan. De Calathea is enkel te stekken door middel van een wortel. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet, lees gauw verder en kom te weten hoe je de Calathea beste kan stekken!

Het stekken van de Calathea

 

 • Je weet of jouw Calathea klaar is om gestekt te worden wanneer je kleine stengels omhoog ziet komen naast de moederplant. Deze stengels zijn ideaal om gestekt te worden en een teken dat jouw Calathea gezond is en zich ontwikkeld.

 • Haal vervolgens de gehele kamerplant uit zijn pot, wees voorzichtig want je wilt de bladeren en de wortels natuurlijk niet beschadigen. Vervolgens dien je de kluit uit elkaar te trekken, de reden hiervoor is dat de plant bestaat uit meerdere delen. Je wilt het stekje losmaken van de moederplant zonder de wortels te beschadigen, doe dit echt voorzichtig anders zullen het stekje en de moederplant zich niet meer zo goed kunnen ontwikkelen.

 • Wanneer je het juiste stekje gevonden hebt zit deze vaak vast aan de moederplant. Snijd of knip de wortels door en je hebt het stekje zo los. 

De verzorging van het Calathea stekje

Je hebt het stekje nu los van de moederplant, nu is het tijd om het stekje te potten. Kies een pot uit waar het stekje de aankomende jaren goed in kan groeien en ontwikkelen. Houdt de potgrond altijd licht vochtig en vooral in het begin is het zeer belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Verder is de juiste standplaats voor een Calathea van groot belang om gezond te blijven. Zet hem daarom op een plekje met halfschaduw en zonder direct zonlicht. Wel houdt de Calathea kamerplant van een hogere luchtvochtigheid. Zet de kamerplant daarom niet bij een verwarming of op de tocht.

Recent articles

The latest news from our blog

 • Hoe stek ik mijn Calathea?
  25 / May / 2021

  Jill - 25 / May / 2021

  Hoe stek ik mijn Calathea?

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere