Welcome to Green Bubble!
Choose your language
Nederlands
Deutsch
English
Français
To which country may we ship items?
Netherlands
Germany
Belgium
France
 • Delivery in the Netherlands, Belgium, Germany and France!
 • Houseplants Webshop
 • Delivery Fresh from the Grower

31 / May / 2024

Verzorgingstips voor fruitbomen

Fruitbomen zijn een mooie en zomerse toevoeging aan je tuin. In deze blog lees je meer over de verzorging van fruitbomen!

Verzorgingstips voor fruitbomen
Blog

Van sappige Sinaasappelbomen en zomerse Citroenbomen, tot heerlijke Druivenbomen welke jouw tuin helemaal af maken. Fruitbomen voegen niet alleen de finish touch toe aan jouw tuin, maar kunnen je ook nog belonen met jouw eigen gegroeide vruchten.  

Bij Green Bubble vind je een diverse selectie fruitbomen in verschillende soorten en maten, zodat er voor iedere behoefte een passende optie is. Zoek je een prachtige fruitboom die de zomer naar jouw tuin brengt? Ontdek dan nu ons uitgebreide assortiment fruitbomen bij Green Bubble.

Kies jouw favoriete fruitboom

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste fruitboom voor jouw tuin. Overweeg de grootte van je tuin, hoeveel ruimte je hebt voor de boom om te groeien en natuurlijk het klimaat en de bodemgesteldheid van je omgeving. Neem daarnaast de tijd om je te informeren over welke fruitbomen het beste groeien in jouw regio en zorg ervoor dat je de boom kiest die past bij jouw wensen en omstandigheden. Ga jij voor een geweldige Citroenboom of liever voor een Vijgenboom?

Zodra je de perfecte fruitboom hebt gekozen is het tijd om hem met zorg te planten. Kies een zonnige locatie met een goede drainage voor jouw boom. Neem de tijd om te beslissen of je de boom in een sierpot wilt plaatsen of hem liever rechtstreeks in de volle grond wilt planten.

Water geven en voeding

Net als alle planten hebben fruitbomen water en voedingsstoffen nodig om te groeien. Geef jouw fruitboom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de boom in het voorjaar voeding om hem een gezonde start te geven voor het groeiseizoen. Kies hiervoor speciale voeding gericht op buitenplanten.

Snoei voor een gezonde groei

Snoeien is een essentieel onderdeel van het verzorgen van fruitbomen en draagt bij aan een gezonde groei en ontwikkeling. Snoei jouw fruitboom in de late winter of vroege lente wanneer hij in rust is. Verwijder dode en beschadigde takken en dun de kroon uit om licht en lucht door de boom te laten circuleren. Zorg er daarbij wel voor dat je snoeigereedschap schoon en scherp is om infecties en beschadigingen te voorkomen.

Bescherming tegen plagen

Ja helaas, niet alleen wij vinden de vruchten heerlijk, ook ongedierte is aangetrokken tot jouw fruitboom. Houd een oog op mogelijke ziekten en plagen die jouw fruitboom kunnen aantasten. Leer de tekenen van veelvoorkomende problemen zoals schimmelinfecties, insectenplagen en boomziekten, en neem indien nodig passende maatregelen. Dit kan variëren van het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen tot het verwijderen van aangetaste delen van de boom.

De tijd is rijp om te oogsten

Na maanden van zorg en aandacht kunnen fruitbomen volhangen met heerlijke vruchten. Dit succes hangt echter af van factoren zoals de standplaats en het klimaat, omdat elke boom op zijn eigen manier groeit. Voordat je begint met plukken, is het cruciaal om te weten wanneer de vruchten perfect rijp en vol van smaak zijn. Let op de tekenen van rijpheid, zoals de kleur en textuur van de vruchten en oogst ze op het juiste moment. Een belangrijke opmerking: als je bestrijdingsmiddelen hebt gebruikt tijdens het groeiproces, controleer dan of de vruchten nog veilig en eetbaar zijn.

Met de juiste zorg en aandacht kun je jarenlang genieten van jouw prachtige fruitboom. Ontdek het uitgebreide assortiment fruitbomen bij Green Bubble. Onze bomen komen vers uit de kas en worden direct bij jou thuis geleverd. Breng je tuin tot leven met de kwaliteit en gemak van Green Bubble!

Leave a comment

What are your experiences? Read or write a review here.

*Your email address will not be published

* Required fields

Recent articles

The latest news from our blog

 • Verzorgingstips voor fruitbomen
  31 / May / 2024

  31 / May / 2024

  Verzorgingstips voor fruitbomen

 • How to repot your plant
  01 / Nov / 2023

  31 / May / 2024

  How to repot your plant

 • Plants in a Minimalistic Interior
  16 / Oct / 2023

  31 / May / 2024

  Plants in a Minimalistic Interior

 • Ideal plants for your home office
  28 / Sep / 2023

  31 / May / 2024

  Ideal plants for your home office

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere