Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Zo creëer je een urban jungle in je woonkamer!

Zo creëer je een urban jungle in je woonkamer!

De populairste interieurtrend van dit jaar is toch wel de urban jungle. Bij deze trend draait het om planten, de natuur en alles wat groen is. Een jungle in je eigen huis dus. Klinkt best tof, toch? Je huis inrichten kan een lastige opgave zijn, maar met deze tips creëer je een tropisch paradijsje!


Planten: groot en klein
Het allerbelangrijkste in de urban jungle: planten! Probeer je interieur zo groen mogelijk te maken. Kies voor een paar grote planten, zoals een bananenplant of een Monstera Deliciosa. Deze brengen gelijk de jungle vibe in huis. Je hele huis vol met grote planten wordt misschien iets te gek, dus probeer het vervolgens af te werken met kleinere plantjes. Een leuk hangplantje of een vetplantje in de vensterbank. Hier hoef je zelfs geen groene vingers voor te hebben: kies heel slim voor planten die weinig zorg nodig hebben!Natuurlijke materialen
In de jungle zal je niet snel een glazen of marmeren tafel tegenkomen. Kies daarom, zoveel als je kunt, voor natuurlijke materialen. Een houten salontafel komt goed tot zijn recht in een urban jungle. Vooral retro meubels doen het goed, dus bezoek een rommelmarkt of vraag binnen je familie naar oude meubels. Voeg daarnaast natuurlijke accessoires toe, zoals een rieten mand of een mooie pot met een uniek motiefje.

 

Kleurgebruik
Hoewel er in een urban jungle veel groen voorkomt, is de rest van het kleurgebruik vrij neutraal. Voor de wanden wordt vooral wit gebruikt en in de rest van het interieur worden voornamelijk aardetinten verwerkt. Dit zijn warmere en zachtere kleuren uit de natuur, zoals bruin, beige en zachtgroen.


Tropische raamdecoratie
Maak je urban jungle interieur af door de juiste raamdecoratie te kiezen. Met witte inbetweens behoud je de jungle vibe in je woonkamer. Inbetween gordijnen hebben een medium transparantie, waardoor het daglicht alsnog naar binnenvalt. Ook houten jaloezieën passen perfect in een urban jungle vanwege het natuurlijke materiaal. Kies ook bij de jaloezieën voor een witte of een houtkleur, zodat het zo natuurlijk mogelijk oogt.

Het beste aan een urban jungle interieur? Ze lijken allemaal op elkaar, maar geen één is hetzelfde! Je hebt dus alle vrijheid om creatief te zijn. Hoe richt jij je urban jungle in?  

Reacties

  1. MC Kleuver MC Kleuver

    Planten en decoratie van hout vind ik mooi, maar in verzorgen ben ik geen ster. Met zo een jungle-look waan ik mij algauw naar vakantiesferen.

  2. Amina Amina

    Zo gaaf om je woonkamer urban jungle in te richten, of een deel van de woonkamer of je bureau zo te stylen. Love it!

  3. Linne Linne

    Echt urban jungle is onze woonkamer niet, maar wel vintage en ook met heel veel planten. Planten zijn eigenlijk gewoon de key!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen