Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Waarom mensen zonder groene vingers de leukste zijn

Waarom mensen zonder groene vingers de leukste zijn

Ben je chaotisch of heb je gewoon teveel leuke dingen om te doen in je dagelijkse leven? Dan kan de verzorging van planten er nog weleens bij inschieten. Wij hebben een top 5 planten samengesteld!

Heb je een creatief meesterbrein, een superdrukke job, of heb je gewoon een overvolle agenda, vol met gezellige dingen? Dan kan de verzorging van planten er nog weleens bij inschieten. Je ziet jezelf waarschijnlijk ook als iemand zonder groene vingers.

Heel herkenbaar. Maar.. zeker niet onnodig. Er zijn namelijk een heleboel planten die prima zonder liefde en aandacht rechtovereind blijven staan. Dus... zou jij dolgraag willen genieten van wat wat groen in huis? Goed nieuws! Wij hebben een top 5 planten voor je samengesteld die bijna niet kapot te krijgen zijn. Lees je mee?

1. Dracaena - In de categorie 'bijna niet kapot te krijgen' staat de Dracaena voor je klaar. Het is de perfecte beginnersplant. Hij is oersterk en kan zo’n beetje overal staan. En misschien wel het allerbelangrijkste: hij vindt het helemaal niet erg als je hem een keer vergeet, deze stoere stam redt zich wel.

2. Lepelplant - De lepelplant is niet kapot te krijgen. Daarnaast is hij ook nog eens een pro in het zuiveren van de lucht. Het maakt voor deze plant niet uit hoe vaak hij water krijgt. Zelfs na een lange periode droogstaan komt hij er op miraculeuze wijze weer helemaal bovenop. Hij staat graag in de schaduw en fleurt zelfs de donkerdere hoeken in je interieur zonder problemen op.

3. Luchtplanten – de naam verraad het eigenlijk al, luchtplantjes leven van de lucht. Ze hebben dan ook geen aarde nodig om te kunnen overleven. Luchtplantjes hebben namelijk geen wortels, of nouja.. hele kleine wortels maar deze hoeven zicht niet te ontwikkelen in de aarde. Fluitje van een plant, dus.

4. Sanseveria – Laat deze plant maar lekker staan. Vindt ie prima! Ga je op vakantie of verwacht je weinig thuis te zijn de komende periode? Geen probleem! De Sanseveria redt zich wel!

5. Cactus - De cactus is praktisch onverwoestbaar. Dit zijn planten die een voorraadje voedsel en vocht kunnen opslaan in hun stam. Wel zo makkelijk dus! De enige manier om een cactus om zeep te helpen is door hem te veel water te geven.Conclusie: jij vindt contact onderhouden met vrienden en familie nou eenmaal heel belangrijk. Dit maakt je eigenlijk een heel leuk mens. Niks mis mee dus! Gelukkig vind je in dit lijstje ongetwijfeld een toffe plant die past bij jou en je interieur. Want zeg nou zelf… je interieur ziet er nou eenmaal een stuk gezelliger uit met planten.

Handige tip: ontgaat het je alsnog om je planten water te geven? Planten zijn gek op kliekjes.. heb je dus nog een restantje water in je spa flesje of een bodempje in je theeglas? Geef het aan je plant. Gaat 'ie heerlijk vinden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen