Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Voordelen van planten op kantoor

Voordelen van planten op kantoor

Planten op kantoor hebben hartstikke veel voordelen. Vooral in de zomer. Meer weten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over deze groene superhelden!

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar planten op kantoor hebben hartstikke veel voordelen. Vooral in de zomer. De ramen en deuren zitten vaak dicht om de warmte buiten te houden en de airco staat vaak volop te blazen. Helaas kan dit voor klachten zorgen, zoals bijvoorbeeld: minder zuurstof, droge ogen en verkoudheid. Als je planten in je kantoor hebt staan, kunnen deze klachten worden verminderd. Ze staan niet alleen heel tof, maar hebben dus ook superveel voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit
Planten op kantoor zorgen ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. Dit maakt het allemaal een stuk aangenamer, daarnaast neutraliseren ze de lucht en kunnen ze zelfs schadelijke stofdeeltjes verwijderen. Dit maakt ze eigenlijk een soort groene superhelden. Vind je niet?!Betere prestaties en meer creativiteit
Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor de productiviteit en creativiteit met 45 procent verhogen. Al met één plant op kantoor neemt de creativiteit toe. Wetenschappers vermoeden dat planten een rustgevend effect geven. Wanneer je je rustig en gezond voelt, komt er in je hoofd meer ruimte vrij voor nieuwe ideeën. Planten kunnen dus zelfs indirect leiden tot meer bedrijfsgroei én innovatie.

Een betere concentratie
Uit onderzoek is gebleken dat de concentratie van werknemers stijgt in een groene werkomgeving. Een groene omgeving ontspant de geest, en zorgt voor een hogere concentratie.

Planten verhogen het algemeen welzijn op kantoor
Zoals al is gezegd, creëert groen een ontspannen sfeer. Dit verhoogt dus niet alleen de creativiteit en concentratie, maar zorgt er ook voor dat het stressniveau zal dalen. Uit onderzoek is gebleken dat het algemeen welzijn van werknemers met 47 procent wordt verhoogd door planten op kantoor. Ook voelen medewerkers zich meer tevreden en gezonder in een groene omgeving. Wat uiteindelijk leidt tot minder ziekteverzuim...Ga voor het ultieme groepsgevoel
Gek eigenlijk… planten kunnen toch niet heel veel?! Planten moeten verzorgd worden. En als dit wordt gedaan als een gemeenschappelijk project, wordt de samenwerking tussen werknemers aangemoedigd. Hierdoor wordt de sociale samenhang en communicatie verbeterd. WIN-WIN situatie als je het aan ons vraagt.

Verhoog het bedrijfsimago
Veel planten op kantoor zorgen voor een extra sfeer. Ze geven zelfs een uitnodigend en warm gevoel, niet alleen voor je medewerkers, maar ook voor bezoekers. De eerste indruk is dus best belangrijk. Tjop, thop haal die planten, en ga als bedrijf voor een duurzame en milieuvriendelijke uitstraling.

Eerlijk is eerlijk, dat zijn nogal wat voordelen. Wij bij Green Bubble zien inmiddels door de bomen het bos niet meer in ons kantoor. De creativiteit is losgeslagen en wij voelen ons beter dan ooit. Dus.... Let’s go online shopping for plants!

Reacties

  1. Lieke Lieke

    Wij hebben ook veel planten aangeschaft naar aanleiding van dit artikel. Wat een leuke schrijfstijl hebben jullie. Mijn complimenten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen