Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Op vakantie maar geen plantenoppas? Geen paniek!

Op vakantie maar geen plantenoppas? Geen paniek!

Yes! Het is momenteel super warm in ons - normaal zo koude kikker - landje. Heerlijk! Dankzij deze hoge temperaturen wanen wij ons al bungelend in een hangmat ergens aan de Middellandse zee.

Ga jij binnenkort ook een weekje met je billen in de Spaanse zon liggen? Of zwerm je liever tussen de oerwouden in Ubud. Hoe dan ook.. Je planten hebben wel verzorging nodig. Wie gaat jouw planten verzorgen als je er niet bent? Met deze gouden tip overleven de planten jouw afwezigheid zonder een plantenoppas.

Handig joh, zo'n watergeefsysteem!
Je zat er misschien een beetje over in.. hoe ga je nu je planten water geven zonder dat je er bent? Nou met een watergeefsysteem natuurlijk! Wist je dat je deze zelf (vrij eenvoudig) kunt maken? Haal de crea-bea in jezelf naar boven én ga aan de slag!

Maak je eigen watergeefsysteem
Pak een emmer of grote pan, een dun touwtje en wat paperclips. Vul de emmer met water en plaats deze op een tafel of kastje. Zorg ervoor dat deze hoger staat dan de planten. Knip het touwtje in verschillende stukken. Maak aan elk touwtje een paperclip vast en hang deze in de emmer met water, zo blijven ze in het water hangen. Verdeel vervolgens de touwtjes over de planten. Stop ze goed in de aarde. Doordat de emmer hoger staat dan de plantjes zal het water zich een weg naar beneden weten te vinden. Dus… neem zelf nog lekker een duik in het zwembad want jouw groene rakkers redden zich wel!


Bron: Scissors and Sage

The place to be
Als je dan toch al je planten water geeft via het watergeefsysteem, dan staan je planten waarschijnlijk al allemaal in dezelfde ruimte. Dat is nu precies de bedoeling! Wanneer je al je planten in de zelfde ruimte zet en ervoor zorgt dat ze half in de schaduw staan dan moet het helemaal goed komen. Let wel op dat het in de zomer behoorlijk heet kan worden wanneer ze bij een raam staan, dus liever wat meer naar achter zodat de bladeren niet kunnen verbranden.

Ok, je bent er nu helemaal klaar voor. Haal je zwemkleding uit de kast en vertrekken maar want jouw planten overleven het nu wel. Je buurvrouw heeft zo ook lekker rust want die hoeft niet dagelijks naar je groene vrienden te kijken.. al is natuurlijk wel heel gezellig!

Toch niet zo'n crea-bea? Geen probleem. In onze shop vind je kant-en-klare watergeefsystemen. Welke kleur past het beste bij jouw interieur?

Oh.... en.. vergeet je paspoort niet!

Reacties

  1. jacqueline Jakobsen de wit jacqueline Jakobsen de wit

    wat een handig systeem om op een creatieve manier je planten water te geven als je er zelf niet bent, wij hebben zelf een systeem gekocht die het voor ons doet het hele jaar door. omdat het bij ons nogal eens gebeurde dat de planten veel te veel water kregen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen