Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

De trend van dit moment: Air plants

De trend van dit moment: Air plants

Er is een nieuwe planten-trend onderweg en je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Namelijk, Air plants. Ze worden ook wel luchtplantjes genoemd en zijn een absolute must voor je interieur. Het zijn echte acrobaten want je kunt ze overal ophangen of neerzetten. Plof even lekker neer op de bank en lees hier alles over deze zogeheten luchtplantjes.

What did you say?
Air plants… de naam verraad het eigenlijk al, air plants leven van de lucht. Ze hebben dan ook geen aarde nodig om te kunnen overleven. Luchtplantjes hebben namelijk geen wortels, of nouja.. hele kleine wortels maar deze hoeven zicht niet te ontwikkelen in de aarde. Cool hè!

Verzorging? Makkie!
Het verzorgen van de air plants is een makkie maar helaas wordt er nog vaak gedacht dat de plantjes alleen al hun behoeften uit de lucht halen. Maar niets is minder waar, de plantjes vinden het heerlijk om 1 á 2 keer peer week besproeit te worden met water. Mocht het nu echt héél warm zijn dan vragen ze er vaker naar.

Tip: Wil je je luchtplantje eens extra in de watten leggen? Besproei ze dan met regenwater dat vinden ze nog lekkerder!



Flower power
Je zou het misschien niet zo snel verwachten maar de luchtplantjes kunnen ook bloemen krijgen. Wanneer er een bloem opkomst is komt uit het hart van de plant een hele lange stengel en daar kan een bloem uitkomen. Dit is wel heel uniek, dus wanneer dit gebeurt moet je het zeker even vastleggen! Leuk voor later…

De air plants hebben er ook een handje van om zich voor te planten, wanneer dit gebeurd groeit er aan de zijkant van de plant een ‘baby’ plantje. Wanneer deze baby ongeveer 2/3 van zijn moeder is kun je ‘m er voorzichtig afdraaien. De moederplant zal hierna niet lang meer leven, ze geeft namelijk alle energie aan de baby. Als dat geen liefde is…

Verrassing!
Naast dat de planten ontzettend leuk staan in jouw interieur zijn ze natuurlijk ook geweldig om cadeau te doen! Je hebt ze in allerlei vormen, maten en kleuren. Neem je ‘m liever op een houtblok of in een glas? Het kan allemaal! Al snappen we natuurlijk wel dat je de plantjes het liefst allemaal voor jezelf houdt..

Reacties

 1. íngrid íngrid

  ja ik heb ze ook. meerdere zelfs en ook in de badkamer. Die houtblok met spiraal is trouwens ook egr gaaf

 2. Janet Janet

  Wat ziet dit er leuk uit zeg! Ik vind planten heel erg mooi, kan ze alleen amper in leven houden!

 3. Sandra Sandra

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me wel iets voor mij (ik heb namelijk geen groene vingers :) )

 4. Lizzie Lizzie

  ohh wat is dit leeeuk zeg!! Ik ga binnenkort verhuizen en kan wel wat nieuws gebruiken... k ga dit zeker onthouden!!

 5. Melissa Melissa

  Geweldig! Heb laatst ook 1 aan mijn moeder cadeau gegeven. Ze had er nog nooit van gehoord maar vond het onwijs leuk.

 6. Yvonne van der Laan Yvonne van der Laan

  Heel eerlijk had ik er nog nooit van gehoord, maar dit klinkt wel extreem makkelijk zo. En fijn dat je ze overal kan hangen en neerzetten.. zo kan ons huis nóg groener worden!

 7. Melanie Hoogvliet Melanie Hoogvliet

  Oooh wauw deze plantjes ken ik helemaal niet :) maar wat zijn ze leuk en makkelijk in onderhoud ik denk dat ik er maar eens een paar moet aanschaffen.

 8. Annemiek Annemiek

  Aww, wat zijn ze schattig!
  Heel leuk artikel, nu weet ik hoe ik ze leuk kan combineren en neerzetten.
  Ik ga ze meteen aanschaffen!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden