Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

De beste verzorging voor je kamerplanten in de zomer

De beste verzorging voor je kamerplanten in de zomer

Ga je binnenkort op vakantie? Verzorg je planten extra goed tijdens de warme zomerdagen. Meer weten? Wij geven je graag wat handige tips!

Hè! Leuk dat je er weer bent, ben je nog op vakantie geweest? Gelukkig hebben we in Nederland ook een aantal hele mooie dagen gehad - en als we Piet Paulusma mogen geloven komen er nog wat heerlijke dagen aan. Maar hoe zit het nu met kamerplanten in de zomer? Want met die hoge temperaturen zal het in je huis ook zeker wat warmer worden. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij wat do’s voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Geef je planten bij hoge temperaturen extra water
Laten we beginnen met iets waar je zelf ook goed op moet letten: water drinken! Je wilt natuurlijk voorkomen dat je groene oase uitdroogt, dus houdt de aarde goed in de gaten door af en toe even je vinger erin te steken - ja écht waar alleen zo kan je goed voelen of de aarde nog vochtig is. Pas wel op voor natte voeten. Je planten zijn per slot van rekening niet voorzien van een zwemdiploma. Af en toe een beetje sproeien vinden ze trouwens ook héérlijk!

 

Verplaatsen
Waar je plant normaal zo graag in de vensterbank staat, staat hij nu liever wat verder van het raam vandaan. De weerkaatsing van de zon door het raam tegen je plant kan ervoor zorgen dat hij verbrandt. En laten we eerlijk zijn dat wil je niet op je geweten hebben. Toch?! Verstandig dus om hem wat verder weg te zetten…


Voeding
In de zomer vinden jouw groene rakkers het helemaal het einde als ze wat extra voeding krijgen. En dan hebben we het niet over patat met mayonaise en een vegaburger (wel lekker trouwens!) maar over plantenvoeding. Geef ze ongeveer een tot tweemaal per maand wat voeding. Wel even de gebruiksaanwijzing lezen…

Stekken
Misschien kan je dit zelfs beter doen voordat het zo warm wordt zodat ze de hele zomer de tijd hebben om lekker te groeien. Maar ook zeker nu kan het stekken van je planten geen kwaad, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen! Maar kijk ook hierbij weer uit waar je de babystekjes zet want ook de volle zon vinden ze nog niet heel leuk.

Wat je écht niet moet doen? Op vakantie gaan! Je kan natuurlijk veel beter bij je groene vriendjes blijven. Ga je toch weg en heb je geen plantenoppas? Met deze gouden tip overleven de planten jouw afwezigheid zonder een plantenoppas. Cheers!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden