Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Dé oplossing tegen snurken: de ananasplant

Dé oplossing tegen snurken: de ananasplant

Er lijkt een ware hype te zijn ontstaan rondom de ananasplant. Deze zogenaamde ‘anti snurk plant’ schijnt de perfecte bestrijder tegen vervelende snurkgeluiden te zijn.

Vind je het vervelend dat je snurkt of houd je partner je ’s nachts wakker met zijn of haar gesnurk? Dan is deze tropische ananasplant misschien wel wat voor jou! De ananasplant is een bekende Bromeliasoort en wordt ook wel anti snurk plant genoemd. Dit omdat de plant - in tegenstelling tot de meeste planten - 's nachts veel zuurstof afgeeft. Daarnaast verspreidt de ananasvrucht een heerlijke zoete ananasgeur en het enzym ‘bromelaïne’. Dankzij de geur en dit enzym kunnen de luchtwegen verwijden. Dit in combinatie met het extra zuurstof kan bijdragen aan een vermindering van snurkklachten.

Of de plant 100% effectief is, dat durven we niet te beloven maar snurkers kunnen zeker profijt hebben van de positieve werking van de ananasplant. Ach het proberen waard om er eentje op je nachtkastje te zetten, toch?

De beste verzorging voor je ananasplant
Ananasplanten zijn niet gebonden aan een bepaald seizoen en kunnen dus het gehele jaar aangeschaft worden. Goed om te weten is dat de plant slechts één keer bloeit. Deze bloei kan drie tot zes maanden duren. Om de bloei zo lang mogelijk te laten duren adviseren wij je om onderstaande verzorgingstips toe te passen:Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht

- Geef de plant één keer per week water. Bewater enkel het hart van de plant en de aarde
- De ananasplant is het meest content met een temperatuur tussen de 16 en 24 graden
- Geef de plant één keer per maand wat plantenvoeding

Zoals je kunt zien is de ananasplant een échte tropische verschijning. Combineer hem met een bananenplant of olifantsoor en je Urban Jungle is compleet!

Reacties

  1. Aimee Aimee

    Wow, dit wist ik helemaal niet.
    Ik ga nu meteen zo'n leuke plant aanschaffen.
    Heb ik een gezellige slaapkamer en waarschijnlijk een goede nachtrust.
    TOPPIE

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden