Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

Alles wat je moet weten over de Alocasia

Alles wat je moet weten over de Alocasia

De Alocasia is niet alleen een rete coole plant om te zien; er zijn ook allerlei toffe weetjes over te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat de Alocasia een seintje geeft als hij dorst krijgt of dat hij de enige echte bonenstaak is, uit ‘Sjaak en de Bonenstaak’? Tof he?! Lees verder en kom achter alle weetjes van de Alocasia. 

Alocasia de sprookjesster
Sjaak en de Bonenstaak, wie kent het niet.. Je zag het in een film of hoorde het verhaaltje voordat je ging slapen. Toen had je waarschijnlijk nooit durven dromen dat de bonenstaak in jouw huis zou staan. Toch is de bonenstaak gewoon de Alocasia. Als je goed kijkt herken je hem aan de lange stelen en grote bladeren. Wist je dat de Alocasia ook een bijzondere levensles heeft? Bij Sjaak en de Bonenstaak, staat de ‘Bonenstaak’ oftewel Alocasia, symbool voor het aangrijpen van kansen, ook als deze risicovol zijn.

De perfecte plant om mee te kwebbelen
De Alocasia is dé perfecte huisgenoot. Hij luistert als de beste, klaagt niet en geeft zelfs aan wanneer hij graag water krijgt. Bij teveel water gaat hij ‘zweten’. Hij voert dan het overtollige vocht weg. Dit kan voorkomen worden door de volgende keer wat minder water te geven. Pas wel op dat je niet te weinig geeft: een tropische plant is namelijk een echte fan van een vochtige en warme conditie. Hij groeit het beste wanneer de aarde constant licht vochtig is. Zo niet, dan gaan zijn bladeren slap hangen. Beste praatmaatje als je het aan ons vraagt.Maar Alocasia, wat heeft u grote oren!
Dankzij zijn grote bladeren, wordt de Alocasia ook wel Olifanstoor genoemd. In de tropische regenwouden -waar hij oorspronkelijk vandaan komt - worden zijn bladeren gebruikt om onder te schuilen. Net een paraplu, aangezien de bladeren wel 1,5 meter lang kunnen worden.

Hoewel de Alocasia heel eigenwijs is over zijn waterwensen, is het een fantastische huisgenoot. Met zijn tropical vibe is hij een echte eyecatcher, dankzij zijn sprookjesroots geeft hij ook nog eens een wijze levensles.

Wat vind jij van de Alocasia? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Bron: Elle Fotografie & Mama Botanica

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen