Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

5x Planten voor mensen met groene vingers

5x Planten voor mensen met groene vingers

Zie jij het als een uitdaging om planten die op sterven na dood zijn weer tot leven te wekken? Of is het verzorgen van planten gewoon helemaal jouw ding? Dan ben jij een échte plantenheld!

Word jij helemaal gelukkig van het kijken van filmpjes over het stekken van planten? Of is het verzorgen van planten gewoon helemaal jouw ding en breng jij het liefst zoveel mogelijk tijd door in je eigen ‘groene bubbel’? Mooi! Dan ben jij als het ons vraagt een échte plantenheld! En bij Green Bubble zijn wij dol op mensen zoals jij. Mensen met een missie! Want zeg nou zelf.. hoe meer groen, hoe beter. Toch?

Voor de planten-liefhebbers die gaan voor uitdaging hebben wij goed nieuws! Wij hebben namelijk de 5 meest moeilijk te verzorgen kamerplanten uit ons assortiment voor je verzameld. Dus plantenhelden eat your heart out, dit is onze top 5 planten voor mensen mét groene vingers:1. Alocasia – Deze stoere planten zijn gevoelig voor bladverkleuring. Zowel teveel als te weinig water kan grote gevolgen hebben. Daarnaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water. Je kunt deze plant dus het beste lauw-warm water geven en dit gemiddeld zo'n twee keer peer week.

2. Calathea - De Calathea is een diverse plant met een bijzonder uiterlijk. Wat betreft de verzorging heeft hij nogal wat op zijn wensenlijstje staan. Je kunt de Calathea het beste regelmatig kleine hoeveelheden water geven en zo nu een sproeibeurt kan hij ook zeker waarderen. Daarnaast gaat zijn voorkeur uit naar een plekje met weinig of gefilterd zonlicht.

3. Bananenplant - De tropische bananenplant vergt regelmatige verzorging en mag daarom niet ontbreken in het lijstje. Hij houdt van lekker warme temperaturen en om de paar weken wat plantenvoeding gaat er ook wel in. De bladeren kunnen snel breken of knakken, dus ga voorzichtig met deze stoere huisgenoot om. Geef hem daarnaast veel daglicht, maar zet ‘m niet direct in de zon.

4. Olijfboom - De olijfboom is een rasechte zonaanbidder. Een plekje in de zon is voor deze plant dus een absolute must. Vergeet bij hoge temperaturen niet om de olijfboom 2 tot 3 keer per week water te geven.

5. Spathiphyllum - De lepelplant heeft veel water nodig! De grond mag altijd vochtig zijn. Je kunt hem het beste regelmatig voorzien van een milde douche. Verder kan hij niet goed tegen kou, een kamertemperatuur van 18-22 graden is perfect.Het mag duidelijk zijn dat planten voor jou niet alleen dienen ter decoratie. Jij wil wat om handen hebben. Nou met de planten in dit lijstje heb jij werk genoeg. Dus waar wacht je nog op natuurtalent, maak een statement en verbluf alle planten-killers met jouw heuse planten verzameling.

Zijn jij en planten de perfecte match? Laat ons weten welke plant jouw favoriet is in een reactie hieronder. Wij zijn benieuwd!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden