Winkelwagen
Oops! Je plantenmandje is nog leeg..

5 tips om je kantoor op te leuken met planten

5 tips om je kantoor op te leuken met planten

De grotere bedrijven hadden het al langer door: een sfeervolle werkplaats stimuleert de creativiteit. Daarom vind je in dit artikel 5 tips die bijdragen aan een prettige werkomgeving. Lees je mee?

1. Maak het persoonlijk
Geef je collega’s de mogelijkheid om hun werkplek naar eigen smaak in te richten. Als iemand zich niet comfortabel voelt komen daar natuurlijk nooit sprankelende ideeën uit. Denk aan een wand met inspirerende teksten, toffe posters of een lightbox met wekelijks wisselende en motiverende quotes.

2.Keep it green
Dat planten goed voor je zijn dat weet natuurlijk iedereen. Maar wist je dat planten ook kunnen bijdragen aan een betere concentratie? Daarnaast maken planten van je kantoor een gezonde en prettige plek om in te werken.3. Doe eens collegiaal en zet een pot met snoep op je bureau
Creëer een gezellige koffiehoek of zet een pot met snoep op je bureau. Het klinkt misschien een beetje maf, maar dit kan absoluut bijdragen aan je creativiteit. Een pot snoep - of een grote schaal met fruit zorgt voor aanloop. En aanloop kan bijdragen tot ongedwongen gesprekken. En wist je dat uit ongedwongen gesprekken de meest geniale ideeën komen?

4. Zorg voor voldoende licht
Het liefst heb je natuurlijk een kantoor met grote ramen en veel daglicht. Helaas gaat deze vlieger niet voor iedereen op. Kleed je kantoor daarom aan met stijlvolle lampen die de ruimte goed en sfeervol verlichten. Meer behoefte aan gezelligheid? Maak het cosy en warm door één of meerdere (geur)kaarsen op je bureau te zetten.

5. Creëer ruimte
Als er iets funest is voor je creativiteit dan is het wel een saai uitzicht en een klein kantoor. Wist je dat kleine kantoren met lage plafonds de denkruimte zelfs kunnen beperken? Zorg daarom dat je uitkijkt op een raam of een open deur. Is dit niet mogelijk probeer de ruimte dan optisch te vergroten door gebruik te maken van spiegels.

 

Heb jij nog een handige tip? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Wij zijn benieuwd!

Reacties

 1. dhiniNL dhiniNL

  wat leuke tips. Ik wil niet zo veel rommel op mijn bureau maar toch is het handig als de spullen dichtbij om makkelijk te bereiken.

  https://dhini.nl

 2. Nadia Nadia

  Leuke tips! Een pot snoep zou ik direct verbannen hahaha... Ik werk thuis en heb een leuk werkplekje, maar wel zonder planten. Of de katten vreten ze op, of mijn zoon sloopt ze.

 3. Maaike Maaike

  Het werkt altijd fijner met een gezellige werkplek, maar of die pot snoep nu zo verstandig is....

 4. Daphne - verdraaidmooi Daphne - verdraaidmooi

  Ik heb op een kantoor gezeten zonder een raam en alleen lampenlicht. Dat vond ik echt minder prettig werken.

 5. Marlies Marlies

  Wat een fijn blog. Het zou fijn zijn als meer werkgevers deze tips zouden inpassen. Het is ook bewezen dat je gelukkiger word van een groene omgeving! Ik zou alleen de pot snoep vervangen voor iets gezonders!

 6. Wanda Wanda

  Oh nee, joh, geen pot met snoep op de afdeling, dan komt het niet goed! Meer licht is inderdaad wel fijn, want dat geeft niet alleen rust maar is ook gezonder.

 7. Skincarebynaomi Skincarebynaomi

  Leuk! Ik merk inderdaad in veel ruimtes waar ook patiënten of cliënten komen het er allemaal vaak erg wit uit ziet. Terwijl als het gezelliger oogt mensen vaak mondiger zijn.

 8. Beau Bouhuijs Beau Bouhuijs

  Wat leuk om te lezen Jessie. Mocht je advies nodig hebben bij het uitzoeken van de plant(en) dan helpen wij je graag!

  Groetjes,

  Beau
  Team HBVDK

 9. Lizzie Lizzie

  Bij ons op kantoor is het momenteel niet zo boeiend. maar er komt n verhuizing aan, dus tot die tijd zal er weinig gaan veranderen.

 10. Jessie Jessie

  Heel leuk artikel!
  Bij mij op kantoor is alles zo steriel.
  Ik heb mijn baas eindelijk overtuigd om planten te kopen en deze blog ga ik zeker gebruiken.
  Eerst even uitzoeken welke plant ik bij jullie ga halen :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden